Edinburgh!

Vandaag was het zover: Edinburgh. Na dat ik de nacht op de logeerkamer bij Rien heb doorgebracht, die dankzij luidruchtige onderburen wat tumultueuzer verliep dan gehoopt, zijn we door stormachtige omstandigheden naar Schiphol gereden.

Bij de securitychecks was het zowaar rustig (en kwamen we de ‘OOH Kruitvat’ dame tegen).
Bij de gate hebben we voor 379 euro aan koffie weggewerkt.

IMG_20170223_072744

Ons vliegtuigje was echt bijna een speelgoed apparaat, zo klein. Kijk maar.

IMG_20170223_080427

Van binnen was het heel knus, kijk maar

IMG_20170223_081128

Na een prima vlucht met lekkere broodjes ei (haha Rien) kwamen we aan in een regenachtig Edinburgh. Wat dat betreft kwam de gewenningsperiode van slecht weer in Nederland dus niet slecht uit.
Met de tram gingen we naar ons hotel, het Regent Hotel.
Kamer is schoon en verder helemaal prima.
En ik wil het toch even zeggen, de wifi is fantastisch, 120mbit!
Na een korte pauze gingen we lunchen en daarna de stad verkennen.
Op de planning lag het Edinburgh Castle. Dit kasteel ligt op een flinke rotspartij midden in het stadscentrum. Dat maakt het een heel imposant gezicht. Het was echt een heel eind lopen en Rien en ma hadden de poncho’s al aangedaan want de regen ging onverminderd door.
Na een flinke wandeling kwamen we aan bij het kasteel. Vanaf het kasteel hadden we een prachtig uitzicht over de stad en de besneeuwde heuveltoppen.

IMG-20170223-WA0015

IMG_20170223_124409

In het kasteel was van alles te zien over de rijke militaire historie Schotland.
Er werd ook nog een kanon afgeschoten, een flinke klap. Ik hoop dat er niemand gewond is geraakt, ze deden er heel nonchalant over.

Na het bezoek aan het kasteel werden onze knieƫn en kuiten weer op de proef gesteld met een flinke wandeling naar beneden. We hadden wel wat te drinken verdiend dus gingen we een pub in waar we wat drankjes dronken.

Daarna gingen we nog een kathedraaltje bezoeken waarna we besloten om weer terug naar de hotelkamer te gaan en ons klaar te maken voor het eten.
Dat eten gebeurde in een semi-vega restaurant waar we heerlijk hebben gegeten.

IMG_20170223_190300

En nu zijn we moe en willen we slapen.

4 gedachten over “Edinburgh!

  1. Klinkt als een geslaagde eerste dag! In Edinburgh beter weer dan in Nederland is al uniek. Trusten en fijne dag morgen!

Reacties zijn gesloten.