6 september: Monreale

Vandaag stond Palermo op de planning. Maar na wat wikken en wegen besloten we de hoofdstad links te laten liggen. In plaats daarvan zijn we naar Monreale gereden. Onderweg reden de Sicilianen nog idioter dan we tot nu toe gezien hadden.  Het fanatieke bidden , kruisjes slaan en andere (bij)gelovige zaken vallen ineens op z’n plek.
Afijn, ik heb wel eens gelezen dat de weg naar de hemel smal is en de weg naar de hel breed. Dat leek hier wel op te gaan, want je gaat maar naar Monreale voor één specifiek bouwwerk: de kathedraal van Monreale.
Deze kerk is zo prachtig versierd dat de mensen zich vroeger –min of meer- in de voorportalen des hemels bevonden.
Zelf vonden wij het ook best wel mooi, maar onze gedachten gaan ook uit naar de koster.
De kerk bestaat uit enorme veel mozaïek werk wat onder andere zowat de hele bijbel vertoond. Waarschijnlijk was mozaïek toen in de mode.  Ik stel me zo voor dat over 1000 jaar, mensen door kerken lopen die volledig versiert zijn met Loombandjes.

kerkje

plafondkerk

kerkjebinnen

mandamooihe

Na ons kerkbezoek gingen we nog even slenteren door wat straatjes maar we kwamen er al gauw achter dat er verder niet zo heel veel te doen was in het voorstadje van Palermo. We hebben daarom de 500 maar weer op z’n staart getrapt en hebben dezelfde smalle weg genomen, om vervolgens een mooi strandje in Trapetto te bezoeken.  Dat was fijn.

2 gedachten over “6 september: Monreale

  1. Mmmm….best wel apart een kerk met loombandjes!!! Maar die houden het denk ik geen 1000 jr. Wel jammer. Wat staat daar nog veel in goede staat om te bezichtigen. Zijn er ook veel touristen??

Reacties zijn gesloten.