Categorie archief: USA 2013

Universal Studios, Hollywood. 17 september

Ons laatste dagje USA brak vanochtend aan. Helaas, het zit er weer bijna op.
We gingen onze dag vandaag voornamelijk besteden aan het bezoeken van Universal Studio’s Park. Dit is een soort pretpark tussen de echte Universal Studio’s. Het complex met pretpark en vooral studio’s is zo gigantisch groot dat het letterlijk een stad op zich is.
universalmatthijsholl
We kwamen zo vroeg mogelijk binnen, om 10:00 uur. We hadden op internet al gelezen dat het handig was om direct de studio tour te doen, dan hoefde je niet zo lang te wachten als later op de dag. Zo hebben we dat dus gedaan en een paar minuten na aankomst zaten we in een soort tram. Deze tram reed ons langs allemaal studio’s en gigantische decorstukken, soms van hele stukken New York en buitenwijken van typisch Amerikaanse steden. Deze decors en studio’s worden allemaal gewoon nog gebruikt dus het kan maar zo zijn dat we morgen een decorstuk op TV zien die we net vandaag in het echt gezien hebben! Hieronder wat foto’s van de decors, jaja, dit zijn decors!

decor1 decor2

Ook was er tijdens deze film een 3D-film te zien die speciaal voor het park te  maken was. Je werd volledig omringt door 3D schermen met een scene  van Jurassic Park en King Kong door elkaar heen.  Heel gaaf gemaakt. Even verder op kwamen we in een set terecht van een metrostation. Hierin speelde zich een aardbeving af en de hele tram schudde mee. Overal vuur en vallende brokstukken, heel mooi gemaakt!

Na de geslaagde studio tour hebben we wat attracties bezocht. Een paar nep-achtbanen van de Simpsons en Transformers, waarin je wederom voor  een groot scherm en je karretje meebeweegt. Ook weer heel tof en spannend gemaakt. Verder nog een echte achtbaan in het donker en een wildwaterbaan.

krusti

Ook hebben we natuurlijk even hotdogs gegeten. Waar in de eerste instantie schimmel opzat… Gelukkig had Manda het op tijd gezien, werden er excuses gemaakt door de verkoper en kregen we nieuwe hotdogs.

mandabroodje
Ook bezochten we nog 2 shows. in de show “Water World” werd een verhaal nagespeeld over een slagveld om een stukje droge aarde. Want de hele wereld stond onder water. Kennelijk is daar ook een film van maar die kenden we niet. De show zelf was spectaculair,met boten, vuur, ontploffingen, etc.

waterworld water2
De andere show was een beetje een flauwe humor show waarin werd uitgelegd hoe de special effects werden gemaakt. Grappig, maar niet meer dan dat.
Toen we het gezien hadden besloten we terug te rijden door de wat mooiere en sjiekere straten van Beverly Hills en Hollywood. Wij vonden er echter niet zoveel aan en zijn na een half uurtje uiteindelijk via de snelste route naar ons hotel gereden. Kennelijk zijn we meer natuurmensen dan stadsmensen. We besloten tevens dat we het niet meer de moeite vonden om het beroemde Hollywood sign te fotograferen. We hebben deze gisteren even kort gezien en dat was wel genoeg.

Eenmaal terug op de hotelkamer gingen we de koffers helemaal inpakken, klaar voor de reis die morgenvroeg gaat beginnen. Om 5:00 uur gaat de wekker en om 7:55 vliegt ons vliegtuig richting Houston, Texas, alvorens we naar onze eindbestemming gaan vliegen.

 

Van San Diego naar Hollywood. 16 september

Vandaag verlieten we San Diego en reden we naar Los Angeles. Om precies te zijn: Hollywood. Onderweg vingen we zowaar een glimp van het Hollywood sign op!
We kwamen daar na zo’n 3 uur rijden om 15:00 uur aan, en zijn gelijk even Hollywood Boulevard opgegaan, waar onder andere de Walk of Fame is. Ook is dat de plek waar de jaarlijkse Oscar uitrijkingen zijn. De Walk of Fame is trouwens zo lang, dat elk televisie optreden hier volgens mij onmiddellijk zo’n ster oplevert…

chinse fame handvoet

Helaas is dit deel van Hollywood weinig glamoureus. We sloten de dag af met een verschrikkelijk slecht hamburger menu van een toko waar ik de naam kwijt ben.
Wellicht dat we morgen nog even door de wat sjiekere delen van LA gaan toeren. In ieder geval gaan we morgen, onze laatste dag nog actief invullen. Maar daarover morgen meer!

 

 

San Diego. 15 september

Na alle drukte van de afgelopen dagen gingen wevandaag een dagje door de stad struinen. We liepen als eerste richting het water. Het was ongeveer 20 minuten lopen. Daar aangekomen zijn we langs de boulevard gelopen.

Als snel kwamen we langs het USS midway museum. Dit was tot 1955 het grootste Amerikaanse militaire schip. Het is zowel gebruikt voor de Vietnam oorlog als bij “Operation Desert storm” tijdens de  jaren 90. In 1992 is van het schip een museum gemaakt. Wij vonden het te mooi weer om naar een museum te gaan en hebben alleen foto’s gemaakt van het schip.

USSmidqay Naast het schip staat het beeld “onvoorwaarlijke overgave” van een marinier die afscheid neemt van zijn vrouw tijdens de tweede wereldoorlog. Hier was duidelijk een bus met Aziaten gedumpt om foto’s te maken. Wij hebben even gewacht en toen onze foto’s gemaakt!

kiss

We hadden nog niet ontbeten en zijn bij Seaport Village een sandwich gaan eten. Dit zijn allemaal kleine schattige winkels aan de boulevard. Vervolgens zijn we langs de jachthaven gelopen. Hier stonden enorm veel grote en zeer luxe jachten. Bij de jachthaven stonden allemaal kraampjes. Het leek wel een festival! Wij gingen daar uiteraard even kijken. Bleek er een Mexicaans feestje te zijn. We zijn even gaan kijken maar zagen dat er alleen maar gratis reclamespullen uitgedeeld werden. Na een gratis smoothie van MC Donalds ( Die hebben we nog wel even gescoord!) zijn we doorgelopen. Aan het einde van de boulevard stond het PETCO Park stadium. Dit is het honkbalstadium van de San Diego Padres die spelen in de Major League. (MLB)

honkbal

Vervolgen zijn we naar het Gaslamp district gelopen. Dit is de Fifth Ave en hier hebben we de afgelopen twee avonden ook gegeten. We hadden allebei zin in een ijsje dus zijn een ijsje gaan eten.

ijs

Daarna zijn we naar het hotel gegaan en hebben even geskypt met Pa en Ma van Leeuwen. Vervolgens onze zwemkleding aangedaan en lekker naar het strand gereden. Een heerlijk rustig strand waar we lekker gelezen hebben.

Kortom een heerlijk relaxte dag! Morgen op naar het drukke LA!

Sea World San Diego. 14 september

Vandaag werden we wakker met een grauw San Diego. De voorspellingen waren echter heel goed. (30 graden!) En gelukkig kwam de zon er al snel tussendoor!Vandaag hadden we een hele andere dag voor de boeg dan de afgelopen dagen: na het ontbijt zijn we in de auto gestapt richting Sea World.
Na een klein kwartiertje rijden over de chaotische wegen van San Diego kwamen we aan bij Sea World. Het park ging om 10:00 uur open en klokslag 10 uur werd het Amerikaanse volkslied gespeeld. (Natuurlijk stopte iedereen direct met werken tot het moment dat het volkslied weer afgelopen was) Daarna konden wij ook door de security en de kaartcontrole en waren we in het park.

Omdat het nog niet zo druk was zijn we gelijk naar de grootste show, “One Ocean”, gegaan. Dit was een show met 4 orka’s.  Bij de show wordt aangegeven welke rijen er nat gaan worden.

orka

En bij nat bedoelen ze doorweekt! Wij zijn, met onze camera, boven deze ‘soak zones’ gaan zitten.

soakzone

Vervolgens zijn we naar de “Blue Horizon” show gegaan. Deze show is met dolfijnen, verschillende soorten vogels, acrobaten en piloot walvissen. Erg mooie show.

piloot

Daarna zijn we nog naar de “SeaLions Live” gegaan. Een show, zoals de naam als zegt, met een zeeleeuw. Een echte Amerikaanse comedyshow met Amerikaanse grappen. Toch vonden wij deze show ook wel leuk.

zeeleeuw

We zijn verder langs de attracties van het park gelopen.

pinguin pingin

Van Williams naar San Diego. 13 september

Gisteravond hebben we nog even gegeten en gedronken bij een lokaal Route 66 café “Cruisers”. We wilden toch nog even het Route 66 gevoel ervaren, nu we er toch waren.We moesten een kwartiertje wachten, er was net een grote groep bikers naar binnen gegaan. Maar dat was niet zo erg, we hadden de tijd. Eenmaal binnen zag het er erg leuk uit, een beetje 60’s sfeertje.

route66

Er zaten een heleboel Harley-Davidson bestuurders met dito kleding. Matthijs had een steak en een halve liter bier.

biervslimo

mandrink

Manda had spareribs en een klein glaasje limonade! Een leuke ervaring! (bedankt voor de tip, Marijn)

fef

Vandaag gingen we van Williams, het dorp bij de Grand Canyon, naar San Diego. Voor dat we weg gingen nog even wat donuts gehaald: we moeten toch ontbijten 🙂
De rit was erg lang, we zijn met tussenstops ongeveer 8,5 uur onderweg geweest en hebben zo’n 750 kilometer afgelegd. Dat was me wel het ritje. Vooral omdat we langs Los Angeles kwamen. Het verkeer is hier zo verschrikkelijk druk dat je echt overal ogen moet hebben om een goed overzicht te bewaren. Alleen in onze richting hadden we regelmatig 8 rijbanen! Dat beloofd nog wat als we over een paar dagen vertrekken naar Los Angeles.

snelweg

San Diego is een enorme stad met 1,3 miljoen inwoners (de gehele agglomeratie meer dan 3 miljoen!). San Diego staat bekend om de marine basis en om het Mexicaanse sfeertje. Dat is niet zo gek. We zitten hier op 30 kilometer afstand van ’s werelds druk bezochte grensovergang: die van Tijuana, Mexico.

Eenmaal aangekomen gingen we even rustig op de hotelkamer zitten. Buiten het hotel was er een of andere kraan gaan “lekken” er liep een flinke stroom water over de weg die een diepe plas vormde op de weg. Later kwamen er brandweerauto’s en politie agenten om de boel weer een beetje op orde te krijgen. Spanning en sensatie!

tatutatu

Toen we een beetje waren bijgekomen van de lange trip gingen we het uitgaanscentrum van San Diego in, het Gaslamp district. Het is een gezellige weg met allemaal restaurantjes en barretjes, waar het behoorlijk druk was: Het weekend is zojuist begonnen. We zochten een leuk Mexicaans restaurant uit en hebben heerlijk gegeten. Daarna werd het tijd om terug te gaan, want ook morgen hebben we weer een druk programma!